Köpvillkor

Avgifter
Saxochmaskin.se har en fraktavgift på 79 kr som utgår vid köp upp till 450 kr inkl. moms. Du kan hämta ut produkterna på salongen utan fraktavgift. inga övriga betalavgifter tillkommer vid köp.

Allmänt
Varumärket saxochmaskin.se ägs och drivs av Sax och Maskin AB organisationsnummer 556908-4428. All försäljning på saxochmaskin.se till konsument (nedan kallad Kunden) sker av Sax och Maskin AB. På grund av hygieniska skäl gäller inte ångerrätten för hårvårdsprodukter med stöd av lagen 2005:59,4:1.2.3.
Dessa köpvillkor gäller för försäljning av skönhetsprodukter och annan lös egendom (nedan kallade varor) av Sax och Maskin AB, om annat inte särskilt överenskommits skriftligt mellan respektive Kunden och Sax och Maskin AB.
Alla varor som säljs skickas från Sax och Maskin AB lager i Sverige. Försäljning från saxochmaskin.se sker för närvarande endast inom Sverige.
OBS! Ångerrätt gäller ej för produkter inom hudvård, makeup och hårvård pga hygieniska skäl.

Priser
Alla priser som visas på saxochmaskin.se är inklusive svensk moms på 25 %. Det pris som anges för en vara när en beställning godkänns av Kunden påverkas inte av eventuella framtida prisändringar. Det innebär t ex att om priset på en beställd vara ändras innan beställningen har expedierats så betalar Kunden fortfarande det priset som gällde vid beställningen. Vi reserverar oss dock för eventuella felprissättningar.
Beroende på vilket val av betalningssätt Kunden gör, kan en extra avgift tillkomma. Se avsnitt Betalning.

Betalning
Sax och Maskin AB tar säkerheten vid överföring av betalningsdata på allvar och har därför anlitat ePay som leverantör av elektronisk betalningslösning. All överföring av betaldata såsom kortnummer etc. som Kund skriver in sker via ePay säkra överföringsteknologi.
På saxochmaskin.se erbjuds kortbetalning för betalning av beställda varor:

Kortbetalning: Sax och Maskin AB tar emot bankkort och kreditkort som är anknytna till VISA och Mastercard/Eurocard. Vi är mycket noggranna med säkerheten när du anger kortnummer. All överföring sker krypterat (SSL) till kortinlösande bank och så snart betalningen har godkänts raderar vi ditt kreditkortsnummer från våra register. Om du vill betala med kort fyller du i det när du kommer till kassan. Välj den typ av kort som du har. Om du har ett Eurocard så skall du välja Mastercard.

Kvitto/Orderbekräftelse
Den e-postbekräftelse du erhåller när du lägger din beställning gäller som kvitto och garantisedel. Skriv gärna ut och spara den. Om du inte fått en orderbekräftelse inom en timme, vänligen kontrollera att din e-post adress stämmer och mejla oss på info@saxochmaskin.se så skickar vi om bekräftelsen. Skriv ordet ”Orderbekräftelse” i mejlets ämnesfält.

Leverans
Alla varor som Kunden har köpt på saxochmaskin.se skickas från Sax och Maskin AB i Sverige. Beroende på vilken tid på dygnet beställning görs paketeras varorna på vårt lager inom en till tre arbetsdagar. För leverans anlitar Sax och Maskin AB Posten. Paket och skrymmande brev levereras till Kundens närmaste paketutlämningsställe. Vid icke skrymmande brevförsändelser kan försändelsen levereras direkt till Kundens adress. Leveranstid med Posten är i normalt fall en-två arbetsdagar men deras leveranstid kan variera utan att Sax och Maskin AB kan påverka det.

Om ovan angivna leveranstider riskerar att överskridas avsevärt, t ex på grund av att en vara tar slut på lager, kommer saxochmaskin.se kundservice att kontakta Kunden och informera om detta. Kunden har då rätt att makulera köpet och få tillbaka pengarna utan några extra kostnader.

För närvarande riktar sig försäljningen av varor på saxochmaskin.se endast till Kunder i Sverige och Sax och Maskin AB har ingen möjlighet att sända varor till adresser utanför Sverige.

För försändelser som inte hämtas ut och som kommer till oss i retur debiterar vi en avgift på 300 kr för att täcka de kostnader som uppstår för hantering och administration. För omskick av outlöst retur debiterar vi 39 kr i portokostnad.

Garanti & anvisningar
Garantier på varan lämnas av respektive tillverkare. saxochmaskin.se lämnar inga ytterligare garantier utöver den av tillverkaren specificerade. Om du känner dig det minsta osäker på garantin eller de anvisningar som medföljer din produkt, kontakta tillverkaren innan användning.

Ångerrätt
Ångerrätt gäller ej för produkter inom hudvård, makeup, hårvård och parfymset innehållandes hudvårdsprodukter pga hygieniska skäl. I övrigt gäller enligt Distans- och hemförsäljningslagen (2005:59) 14 dagars ångerrätt. Ångerrätten innebär att Kunden har rätt att ångra köpet genom att sända ett meddelande till Sax och Maskin AB. Meddelandet skickas till info@saxochmaskin.se. Ångerfristen räknas från den dag Kunden tar emot varan. Ångerrätten innebär att Kunden får undersöka produkten men inte använda den; om så sker förfaller rätten att ångra sig. Returnerad vara skall därför vara i obruten förpackning liksom i oanvänt och oskadat skick. Varor som är öppnade eller där plombleringen är borttagen ersätts inte. Fraktkostnaden för att skicka tillbaks produkten till Sax och Maskin AB står Kunden för. Om Kunden utövar sin ångerrätt betalar Sax och Maskin AB tillbaka vad Kunden har betalat senast inom 30 dagar från det att varan mottagits av Sax och Maskin AB. Hos Konsumentverket hittar du en ytterligare information om Distans- och hemförsäljningslagen (2005:59).

Reklamation
Vid alla typer av reklamationer ska saxochmaskin.se kundservice kontaktas innan någon vara returneras av Kunden. Varor som returneras skall ALLTID skickas i originalförpackningen eller likadan förpackning för att klara transporten. Sax och Maskin AB tar inget ansvar för varor som emballerats undermåligt av Kunden. Kontakt tas via info@saxochmaskin.se och Kunden får då instruktioner för hur varan ska skickas. Sax och Maskin AB löser inte ut returnerade varor som medför några kostnader för Sax och Maskin AB (om varan t.ex. skickats mot postförskott). Vid godkänd reklamation skickas en ny, av samma artikel, till kund. Vid icke godkänd reklamation står kunden för porto till och från Sax och Maskin AB. Är reklamationen godkänd står Sax och Maskin AB för såväl porto för reklamationen och utskick av ersättningsprodukt.

Produktinformation
Den produktinformation som anges vid varje vara baseras på offentlig information från tillverkaren eller distributören. Informationen kan när som helst ändras av tillverkaren. Produktinformationen på saxochmaskin.se hålls så uppdaterad som möjligt men Sax och Maskin AB kan inte på något sätt ansvara för att den är korrekt. Är Kunden på något sätt osäker på produktens innehåll e dyl, bör denne i första hand kontakta tillverkaren och i andra hand saxochmaskin kundservice.

Personuppgifter
Vi behandlar alla personuppgifter som Kunden lämnar i enlighet med Personuppgiftslagen ( 1998:204), PUL. Sax och Maskin AB garanterar att inga uppgifter om dig säljs eller används till reklamutskick från tredje part, utan endast används internt av Sax och Maskin AB. Kundens e-postadress används till orderbekräftelsen samt till övrig information om din beställning. Sax och Maskin AB förbehåller sig också rätten att i vissa fall göra reklamutskick till den e-postadress du har uppgett om du inte uttryckligen har angett att du inte vill ha reklam. Vill du göra ändring av uppgifterna eller bli borttagen ur registret ber vi dig kontakta kundservice per e-post, info@saxochmaskin.se.

Returadress för varor
Sax & Maskin
Lulsundsgatan 34
972 41 Luleå
Vid returer är det viktigt att du kontaktar oss först, se Ångerrätt och Reklamation.

Säljbolagets postadress
Sax & Maskin
Lulsundsgatan 34
972 41 Luleå
Om du har någon fråga är du alltid välkommen att skriva eller e-posta dina frågor till oss.